shahrmaftool shahrmaftool .

shahrmaftool

انواع يونوليت يا فوم ساختماني و كاربرد آن‌ها

همان‌طور كه مي‌دانيد يونوليت ماده‌اي با وزن كم و معمولا سفيد رنگ است و بيش‌تر كاربرد اين محصول در بسته‌بندي‌ها و عايق‌كاري‌هاي ساختمان مي‌باشد. در واقع يونوليت، فوم يا ورق‌هاي سقفي امروزه جز مصالح ضروري ساختمان محسوب مي‌شوند؛ چرا كه اين پليمر عايق رطوبت، صدا و گرما بوده كه در قسمت‌هاي مختلفي از ساختمان به كار گرفته مي‌شود. به‌خصوص در مناطق مرطوب و با آب‌وهواي هميشه باراني استفاده از انواع يونوليت مي‌تواند يك نكته مثبت در مورد پيكربندي يك ساختمان باشد. ما در اين مقاله كاربرد انواع يونوليت يا فوم ساختماني را بررسي كرده و به كاربرد هر كدام از آن‌ها مي‌پردازيم.

انواع يونوليت ساختماني

1. يونوليت فشرده

يونوليت فشرده يكي از انواع يونوليت است كه به دليل فشرده شدن مواد سازنده آن و قرار گرفتن در قالبي كه سبب تشكيل شكل نهايي آن مي‌شود، داراي وزن بالايي است. از خصوصيات بارز يونوليت يا فوم فشرده مي‌توان به قابليت تركيب با عايق‌هاي ديگر اشاره كرد. درواقع مي‌توان آن را به صورت تركيبي با ديگر فوم‌هاي آكوستيك، پشم سنگ و... استفاده نمود. اين كار سبب افزايش كاربرد صداگيري و مي‌شود.

اين يونوليت مقاومت بالايي دارد از اين رو كاربرد بيشتري نسبت به يونوليت‌هاي ديگر دارد. از كاربرد هاي رايج يونوليت فشرده در صنعت ساختماني، صنعت خودروسازي، صنايع غذايي، مجسمه‌سازي، درب‌هاي ضدسرقت، عايق‌كاري و... مي‌توان اشاره كرد.

يكي از انواع يونوليت‌هاي فشرده، يونوليت ورق فشرده فرتاش است. اين يونوليت داراي دانسيته بالاي 40 است. لازم به ذكر است اين يونوليت كاملا خالص است.

2. يونوليت سقفي استاندارد

دومين نوع يونوليت، يونوليت سقفي استاندارد است. از اين يونوليت به عنوان قالب بتن در سقف‌هاي دال يك طرفه يا اصطاحا تيرچه بلوك استفاده مي‌شود. معمولا اين يونوليت به صورت مكعب مستطيل استفاده مي‌شود و داراي ابعاد 200،50 و 25 است. دانسيته يونوليت سقفي ملاك اصلي تشخيص وزن آن است. دانسيته يونوليت سقفي متفوات است و بر اساس كاربرد آن در نمونه‌هاي مختلف توليد مي‌شود كه معمولا بين 7 تا 8 كيلوگرم بر متر مربع است.

اگر قصد استفاده از اين فوم هاي ساختماني را داريد، بايد توجه كنيد كه استانداردهاي لازم كه توسط مركز استاندارد تعيين مي‌شود را داشته باشد.

يونوليت سقفي

3. يونوليت ديواري

در بعضي از موارد، از يونوليت براي ديوار نيز استفاده مي‌شود. اين يونوليت معمولا به صورت يونوليت ديوارپوش فومي، فوم ديواري تزئيني، فوم ديوار پوش و پنل هاي سه‌بعدي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. يونوليت ديواري علاوه بر قدرت عايق بودن و جذب صدا، خاصيت تزئيني نيز دارد. در حقيقت ظاهر آن به صورتي است كه جلوه خاصي به ديوار مي‌بخشد. يونوليت ديواري داراي خاصيت‌هايي از قبيل صداگير بودن، ضدضربه بودن، جلوگيري از ضربه در سالن‌هاي ورزشي، داشتن قابليت شست و شو، برخورداري از ويژگي آنتي باكتريال و... است.

4. يونوليت تيرچه كروميت

نمونه‌اي از اين محصول نيز براي ساخت تيرچه كروميت استفاده مي‌شود. يونوليتي كه براي ساخت تيرچه كروميت مورد استفاده قرار مي‌گيرد، همان‌طور كه از نام آن پيداست در اجراي طرح‌هاي تيرچه كروميت از آن در پوشاندن فضاهاي بين تيرچه‌ها استفاده مي‌شود و ساختار را براي بتن‌ريزي آماده مي‌كند. اين يونوليت‌ها از نظر ابعاد به دو دسته تقسيم‌بندي مي‌شوند:

  • يونوليت تيرچه كروميت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتي‌متر عرض و ۲۵ سانتي‌متر قطر
  • يونوليت تيرچه كروميت در ابعاد ۱ متر طول، ۶۶ سانتي‌متر عرض و ۲۰سانتي‌متر قطر

يونوليت كروميت

يونوليت چه كاربرد هايي دارد؟

  • در جهت توليد بلوك‌هاي پلاستوفوم سقفي، به منظور ايجاد عايق حرارتي و صوتي استفاده مي‌شود .
  • به عنوان عايق برودتي در سردخانه‌ها و يخچال‌هاي صنعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد .
  • در ساخت انواع فوم‌هاي بسته بندي و انواع يخدان‌ها استفاده مي‌شود .
  • از ورق‌هاي پلاستوفومي تا ابعاد 100 در 200 سانتي متر به عنوان زمينه تابلوها مانند تابلوي اعلانات استفاده مي‌شود .
  • از ورق هايي با ضخامت‌هاي گوناگون و يا دانه‌هاي فوم براي ساخت اشكال و حروف و يا ساخت ماكت و مواردي از اين قبيل استفاده مي‌شود .
  • از اين فوم‌ها مي‌توان براي تابلوهاي تبليغاتي و تزئيني استفاده كرد .
  • از ورق پلاستوفوم در عايق كاري ساختماني و به عنوان جايگزين بلوك‌هاي سيماني و سفالي در صنعت ساختمان استفاده مي‌شود.

كاربرد هاي يونوليت در ساختمان

همانطور گفتيم بيش‌ترين كاربرد يونوليت در صنعت بسته‌بندي و ساختمان سازي است. از اين محصول براي حفاظت از اجسام در برابر ضربه و حشرات موزي در صنعت بسته‌بندي استفاده مي‌شود. هم‌چنين به منظور عايق‌كاري در ساختمان ها يا براي استفاده كمتر از تيرچه بلوك در سقف ساختمان ها از يونوليت استفاده مي‌شود. به طور كلي هر مكاني كه نيازمند عايق‌كاري باشد، از اين ماده استفاده مي‌شود و در مقايسه با سفال از قدرت بيش‌تري برخوردار است. به همين دليل براي مصالح ساختماني و اماكن جهت عايق‌كاري حرارتي و صوتي يونوليت بهترين گزينه است.

يونوليت‌هايي كه در ساخت آن‌ها از فوم‌هاي ايراني استفاده مي‌شود معمولا در برابر حرارت از خود مقاومت ندارند. اما يونوليت‌هايي كه در آن از فوم خارجي استفاده مي‌شود، معمولا در برابر حرارت عايق خوبي هستند.

كاربرد يونوليت در ساختمان

مزاياي يونوليت ساختماني

  • استفاده از يونوليت سبب مي‌شود مصرف آهن و فولاد كاهش پيدا كند.
  • يونوليت در برابر زلزله مقاومت بسيار بالايي دارد.
  • حمل و نقل و استفاده از يونوليت بسيار آسان است. چرا كه وزن سبكي دارد.
  • كاهش حجم بتن از ديگر مزاياي استفاده از اين محصول است.
  • در برابر صوت و حرارت عايق بسيار خوبي در مقايسه با محصولات ديگر است.

معايب يونوليت ساختماني

  • افزايش تلفات جاني در هنگام آتش سوزي ساختمان، زيرا يونوليت به سرعت در آتش سوزي حجم خود را از دست مي‌دهد.
  • عدم مقاومت در برابر حلال‌هاي آلي
  • امكان آسيب رساني به لايه ازن در صورت استفاده از كلروفرم كربن در آن
  • قابليت اشتعال در صورت رنگ آميزي با رنگ‌هاي روغني

كلام آخر

مطالب گفته شده در خصوص انواع يونوليت و كاربردهاي آن در صنعت بسته‌بندي و ساختمان بود. يونوليت‌ها در انواع سقفي، ديواري، فشرده و يونوليت تيرچه كروميت قابل استفاده هستند و هر كدام مشخصات و كاربرد هاي گوناگون در موارد مختلف دارند. جهت خريد و استعلام قيمت يونوليت در ابعاد دلخواه شما مي‌توانيد با ما در شهر مفتول از طريق شماره 37556_021 در ارتباط باشيد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۲۵:۰۹ توسط:shahrmaftool موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :