shahrmaftool shahrmaftool .

shahrmaftool

روان كننده بتن چيست و چه كاربردي دارد؟

روان كننده بتن، نوعي افزودني بتن است. به طور كلي در پاسخ به سوال روان كننده بتن چيست بايد بگوييم به افزودني كاهنده آب يا روان كننده، از جمله افزودني‌هاي پركاربرد در بتن است. استفاده از اين محصول سبب ايجاد خواص زيادي در بتن مي‌شود. استفاده از كاهنده آب در اختلاط بتن، سبب افزايش مقاومت و دوام آن مي‌گردد. از اين رو توصيه مي‌شود در زمان تركيب بتن حتما از اين ماده استفاده گردد. به منظور آشنايي بيشتر با اين محصول، در ادامه در مورد كاربرد انواع روان كننده بتن، مقدار و روش مصرف آن به طور كامل توضيح مي‌دهيم.

تركيب شيميايي روان كننده بتن ( كاهنده آب بتن ) چيست ؟

به طور كلي افزودني‌هاي بتن بر اساس ضدآب بودن، متراكم‌كننده بودن، آسان‌ساز و... دسته‌بندي مي‌گردد. اما يكي از فاكتورهاي اصلي در خصوص دسته‌بندي كاهنده آب بتن، مواد شيميايي بكار رفته در آن است. به طور كلي اصلي‌ترين تركيب شيميايي اين افزودني، لينگوسولفونات اصلاح شده است. لينگنين نوعي ماده شيميايي با تركيبات پيچيده است. اين ماده 20% از تركيبات چوب را تشكيل مي‌دهد. در واقع در زمان توليد كاغذ از چوب، يك ماده اضافه توليد مي‌گردد. اين ماده با تركيبات پيچيده است. اين ماده بر اساس تركيبات و فرآورده‌هايي ناشي از لينگنين و سلولز ايجاد مي‌گردد.

علت استفاده از روان كننده بتن يا كاهنده آب چيست؟

اگر بخواهيم در مورد علت استفاده و تاثيري كه اين ماده در بتن مي‌گذارد صحبت كنيم، بايد بگوييم زماني كه اين ماده به بتن افزوده مي‌شود، عدد اسلامپ را افزايش مي‌دهد. اين مسئله در افزايش كارايي بتن تاثير بسزايي دارد.

روان كننده بتن سبب كاهش نسبت آب به سيمان مي‌شود. در واقع اين محصول در زمينه گيرش بتن تاثير بسزايي نمي‌گذارد. اما سبب بروز تغييراتي در آن مي‌گردد. اين موارد به شرح زير است:

  • زماني كه روان كننده به مخلوط بتن اضافه مي‌شود، اولين كاري كه مي‌كند نسبت آب به سيمان را كاهش مي‌دهد. اين مسئله سبب مي‌شود بتن با خاصيت‌هاي يكسان و مناسب بدست آيد.
  • اگر اين افزودني به صورت مستقيم و همراه با آب به بتن افزوده گردد، سبب ايجاد بتن با خاصيت مقاومتي بهتر مي‌گردد.

انواع روان كننده يا كاهنده آب بتن چيست ؟

روان كننده‌ها از جهات مختلف يعني تركيب شيميايي و كاربرد به انواع مختلفي تقسيم مي‌شوند.

انواع روان كننده بتن بر اساس تركيبات شيميايي

افزودني كاهنده آب بتن، بر اساس تركيب شيمي به سه دسته تقسيم مي‌شود. دسته اول روان كننده‌هايي بر پايه نفتاليني هستند. دسته دوم روان كننده‌هاي بر پايه ليگنوسولفونات را در بر مي‌گيرد و در دسته سوم نيز كربوكسيلات اتر قرار مي‌گيرد.

انواع روان كننده بتن بر اساس نوع كاربرد

  • روان كننده‌هاي كندگير: با استفاده از اين افزودني، زمان گيرش اوليه و نهايي به تاخير مي‌افتد. به همين علت به آن‌ها كندگير گفته مي‌شود. به طور كلي افزودن اين ماده مي‌بايست بر اساس دستورالعمل صورت گيرد.
  • افزودني‌هاي كاهنده آب با گيرش عادي: زمان گيرش در اين نوع افزودني بر اساس تركيبات شيميايي، به مقدار نرمال است. به طور كلي زمان گيرش در اين افزودني در حدود بيشتر يا كمتر از 1.5 ساعت است.
  • افزودني كاهنده آب تندگيركننده: به منظور جلوگيري از كندگيري در بتن، معمولا مقداري از اين افزودني به بتن اضافه مي‌شود. اين محصول سبب كاهش زمان گيرش در بتن مي‌گردد. البته سرعت ميزان گيرش به نوع افزودني، دماي محيط و نوع سيمان بكار رفته بستگي دارد.

كاربرد روان كننده بتن چيست ؟

به طور كلي اين افزودني در مقايسه با ترميم كننده بتن بر روي ميزان شكل‌پذيري يا اسلامپ آن و همچنين خصوصيات بتن تاثير مي‌گذارد. زماني كه كاهنده آب به بتن اضافه مي‌شود، رواني بتن تحت تاثير قرار مي‌گيرد. اين مسئله سبب تغيير در خصوصيات رواني بتن شده و در نهايت فوايد و تاثيراتي را خواهد داشت. در ادامه با كاربرد روان كننده بتن آشنا شويد.

  • كاربرد روان كننده بتن در اولين مورد كاهش نسبت آب به سيمان است.
  • اين محصول ذرات سيمان بتن را پراكنده مي‌كند.
  • سبب كاهش ميزان نفوذپذيري بتن شده و مانند محصولات آب بندي بتن عمل مي‌كند.
  • سبب ايجاد حالت خميري در بتن مي‌شود.
  • مصرف سيمان را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد.
  • در كنار ژل ميكروسيليس و الياف بتن، سبب افزايش مقاومت و كارايي مي‌گردد.

مقدار و روش مصرف روان كننده در بتن چقدر است؟

مقدار و روش مصرف افزودني‌هاي بتن از جمله چسب بتن و روان كننده به طور دقيق از سمت شركت توليدكننده افزايش ميابد. اما در يك بررسي كلي مي‌توان گفت مقدار مصرف روان كننده بتن بين 0.5 تا 1.5 درصد وزن سيمان است. روش مصرف آن نيز بر اساس نوع آن متفاوت است. به طور مثال در صورتي كه روان كننده از نوع ديرگير باشد، مي‌توانيد آن را به بتن خشك نيز اضافه كنيد. اما روش افزودن اين افزودني در بتن خيس نيز متفاوت بوده و بايد طبق دستورالعمل روي بسته‌بندي عمل كنيد.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد اينكه روان كننده بتن چيست و چه كاربردي دارد صحبت كرديم. همچنين راهنمايي در خصوص مقدار و روش مصرف روان كننده را نيز در اختيار شما قرار داديم. به منظور خريد انواع افزودني بتن و ساير محصولات مفتولي و ساختماني با شهر مفتول در ارتباط باشيد. شهر مفتول معتبرترين مركز فروش آنلاين انواع محصولات و مصالح ساختماني است. به منظور دريافت مشاوره رايگان براي خريد با شماره 37556-021 تماس بگيريد و با كارشناسان فروش شهر مفتول در ارتباط باشيد. به منظور ثبت سفارش در سايت نيز وارد صفحه محصول موردنظر شده و محصول را به سبد خريد اضافه كنيد. با شهر مفتول يك خريد مطمئن را تجربه خواهيد كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۷:۳۱ توسط:shahrmaftool موضوع:

ترميم كننده بتن چيست؟ انواع و كاربرد آن

ترميم كننده بتن يكي از انواع افزودني‌هاي بتن است كه در كنار روان كننده بتن ، ژل ميكروسيليس و ديگر افزودني ها، استفاده از آن كارايي زيادي دارد. در هر سازه‌اي ، بتن در اثر مجاورت هوا، خوردگي آرماتورها، برخورد با مواد اسيدي، سولفات و كلريد و... دچار تخريب مي‌شود. اين مسئله تا ميزان زيادي در كاهش عمر سازه تاثيرگذار است. در چنين شرايطي مي‌بايست از يك ماده استفاده كرد تا اين كمبود را جبران نمايد. از طرفي اشتباه در مراحل اجرايي و بتن‌ريزي نيز سبب بروز اين مشكل مي‌شود. وجود محدوديت‌هاي زماني و اقتصادي نيز اجازه ترميم بتن را نمي‌دهد. بنابراين در چنين شرايطي مي‌بايست در بتن‌ريزي از ترميم كننده بتن استفاده شود. ترميم كننده بتن چيست ؟ چرا بايد استفاده شود؟ انواع ترميم كننده بتن چيست و چه كاربردي دارد؟ در ادامه همراه ما باشيد تا به اين سوالات پاسخ دهيم.

ترميم كننده بتن چيست ؟

در پاسخ به سوال ترميم كننده بتن چيست بايد بگوييم اين ماده از ذرات سيليس، رزين، پلي پروپيلن و بر پايه سيمان توليد مي‌شود. در واقع به منظور استفاده از اين ماده، لازم است با آب تركيب شده و حالت خميري پيدا كند. پس از استفاده از اين محصول در بين درز و خطوط‌هاي عمقي، مي‌توان به راحتي بتن را ترميم كرد. در واقع در زماني كه بتن در اثر عوامل مختلف دچار تخريب مي‌شود، مي‌توان با ترميم كننده مشكلات را رفع كرد. به طور كلي استفاده از ترميم كننده ها، مزاياي زيادي به همراه دارد كه اولين مزيت، صرفه‌جويي در زمان و هزينه است.

از ديگر مزاياي استفاده از ترميم‌كننده مي‌توان به قابليت اجرا تا 1 سانتي‌متر بدون ترك، افزايش مقاومت كششي در بتن، افزايش مقاومت فشاري، ايجاد قدرت چسبندگي بالا و... اشاره كرد. استفاده از ترميم‌كننده مي‌بايست با رعايت استاندارد و اصولي خاص انجام شود. چرا كه اين ترميم‌كننده‌ها به شدت براي محيط زيست و سلامتي انسان مضر هستند. بنابراين بايد با رعايت شرايط و نكات ايمني استفاده گردد.

انواع ترميم كننده بتن چيست ؟

حال كه با ترميم كننده بتن به طور كامل آشنا شديد، بهتر است با انواع ترميم كننده بتن نيز آشنا شويد. ترميم‌كننده‌هاي بتن به انواع مختلفي تقسيم مي‌شوند كه در ادامه انواع ترميم كننده بتن را همراه با توضيح مختصر در مورد هر يك معرفي مي‌كنيم.

ملات‌هاي نيمه پليمري

يكي از انواع ترميم كننده بتن، ملات‌هاي نيمه پليمري هستند. در ساختار اين محصول، پليمرهاي فعال و نيمه فعال وجود دارد. از جمله مشخصات بارز اين محصول، قدرت چسبندگي بالاي آن است. بنابراين به راحتي مي‌توان روي انواع سطوح از آن استفاده كرد. كاربرد اين ترميم‌كننده مربوط به بازسازي بتني مانند پل، آب‌بندي استخر، ترميم قسمت‌هاي آسيب‌ديده يك سازه و... است.

رزين تزريقي

دومين نوع از ترميم كننده ها، رزين تزريقي است. در واقع از اين ترميم كننده زماني استفاده مي‌شود كه ترك‌ها ريز درشت سطحي و عمقي در اثر شرايط مختلف روي بتن ايجاد شده باشد. استفاده از اين محصول، علاوه بر اين كه سبب ترميم بتن مي‌شود، باعث ايجاد مقاوم‌سازي در آن نيز مي‌گردد. لازم به ذكر است قبل از استفاده از اين محصول، سطح مورد نظر را حتما پاك‌سازي كنيد تا هيچ آلودگي وجود نداشته باشد. اين ملات به صورت تزريقي به بتن زده مي‌شود.

چسب اپوكسي

اين ترميم‌كننده، پركاربردترين ملات ترميمي است. در واقع زماني كه از اين چسب استفاده شود، پيوندي بسيار قوي در بتن ايجاد مي‌گردد. در واقع استفاده از اين محصول، سبب افزايش استحكام كششي در بتن مي‌شود. چسب اپوكسي كاربرد بسيار زيادي دارد كه مهم‌ترين آن‌ها اتصال بتن جديد به بتن قديمي است. از جمله ويژگي‌هاي اين محصول اين است كه به راحتي روي سطوح مختلف قابل اجراست.

چسب لاتكس

از جمله ملات‌هاي ترميم كننده پركاربرد، چسب لاتكس است. استفاده از اين محصول سبب مقاوم‌سازي بتن در برابر عوامل خارجي و لرزشي مي‌گردد. همچنين استفاده از اين محصول مقرون به صرفه و اقتصادي بوده و سبب افزايش ميزان چسبندگي و مقاومت در بتن مي‌گردد.

ملات پايه سيماني با الياف پليمري

از جمله افزودني‌هاي پركاربرد ديگر، ملات بر پايه الياف پليمري است. از جمله ويژگي‌هاي بارز اين ملات، اين است كه رزين‌هاي پودري دارد. همين مسئله سبب مي‌شود تا از خاصيت چسبندگي بالايي برخوردار باشد. در زمان استفاده از اين افزودني نيز مانند انواع ديگر بايد مقدار آب تركيب كنيم. به منظور صاف كردن ناهمواري‌ها و پر كردن ترك‌هاي ريز و درشت از اين محصول استفاده مي‌شود.

كاربرد ترميم كننده بتن چيست ؟

پس از آشنايي با انواع ترميم كننده، بهتر است با كاربرد ترميم كننده بتن آشنا شويد. آشنايي با كاربرد ترميم كننده بتن به شما كمك مي‌كند تا بدانيد هر يك از آن‌ها را در چه فضايي استفاده كنيد. از جمله كاربردهاي رايج اين محصول موارد زير است:

  • استفاده در فضاهاي مرطوب از جمله فاضلاب، سد، استخر، مخازن و...
  • استفاده در سازه‌هاي دريايي
  • استفاده در سطوحي كه نياز به لايه حفاظتي دارند.
  • رفع خطاهايي كه در زمان قالب‌گيري رخ مي‌دهد.
  • ترميم ترك و حفره ها
  • ترميم سطح‌هاي ناهموار
  • زيرسازي كف و ديوار و ساير سطوح ساختمان

روش استفاده از ترميم كننده بتن چگونه است؟

به منظو استفاده از ترميم كننده بتن در همه نوع، به جز نوع تزريقي، لازم است ابتدا سطح را از چربي و آلودگي پاك‌سازي كنيد. در مرحله دوم ترميم كننده مي‌بايست با آب تركيب شده و حالتي خميري به خود بگيرد. در زمان استفاده به دستورالعمل هم توجه كنيد. معمولا به ازاي هر 20 كيلوگرم، 5 ليتر آب لازم است. در نهايت روي سطوح بزنيد. معمولا پس از نيم ساعت، خشك مي‌شود. ضخامت مورد استفاده به سطح مورد نظر بستگي دارد.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد انواع و كاربرد ترميم كننده بتن صحبت كرديم. در صورتي كه قصد خريد ترميم كننده بتن را داريد، بهتر است در مطالب فوق اطلاعات كافي را در خصوص اين محصول كسب كنيد. شهر مفتول از جمله مراكز معتبر فروش انواع افزودني بتن، چسب بتن، ضد يخ بتن، الياف بتن و... است. به منظور اطلاع از مشخصات، قيمت و خريد هر يك، با شماره 37556-021 تماس بگيريد و با كارشناسان ما در ارتباط باشيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۶:۳۶ توسط:shahrmaftool موضوع:

ژل ميكروسيليس چيست؟ آشنايي با نحوه استفاده و كاربرد انواع آن

ژل ميكروسيليس چيست ؟ ژل ميكروسيليس، از جمله افزودني‌هاي پركاربرد و رايج است. به طور كلي در ميان انواع افزودني بتن، ژل ميكروسيليس داراي كاربرد گسترده‌اي بوده و استفاده از آن در بتن مزاياي زيادي به همراه دارد. استفاده از ژل ميكروسيليس در كنار الياف بتن سبب ايجاد استحكام و مقاومت در سازه بتني مي‌شود. در اين بخش قصد داريم در مورد اينكه ژل ميكروسيليس چيست صحبت كنيم. همچنين در خصوص نحوه استفاده و كاربرد ژل ميكروسيليس توضيحات مفيدي در اختيار شما قرار مي‌دهيم. اگر قصد استفاده از اين محصول را داريد، بهتر است با ساير مشخصات آن آشنا شويد.

ژل ميكروسيليس چيست؟

در پاسخ به سوال ژل ميكروسيليس چيست بايد بگوييم كه اين محصول، نوعي افزودني مهم است كه با نام ميكروسيليسا نيز معروف است. اين افزودني، محصولي جانبي از كوره‌هاي فوس الكتريكي القايي در صنايع فلز سيليس و آلياژ فرو سيليس است. به طور كلي اين ماده در سازه‌هاي بتني بسيار اهميت دارد. استفاده از اين ماده سبب افزايش مقاومت، استحكام و دوام بتن در برابر عوامل مخرب فيزيكي، شيميايي و محيطي مي‌شود. استفاده از اين محصول معمولا همراه با روان كننده بتن رايج است. چرا كه روان كننده و ترميم كننده بتن از جمله افزودني‌هايي هستند كه سبب حفظ مقاومت بتن در برابر عوامل مخرب محيطي مي‌شوند و عمر مفيد اين سازه را افزايش مي‌دهند.

از اين افزودني علاوه بر بتن، در سيمان، دوغاب و مواردي ديگر استفاده مي‌شود. در واقع حاصل تركيب اين افزودني با سيمان، تركيبي قوي و سه گانه است كه به منظور مقاومت در سازه‌هاي 100 ساله استفاده مي‌گردد.

انواع ژل ميكروسيليس چيست ؟

به منظور آشنايي با اين محصول، مي‌بايست با انواع ژل ميكروسيليس نيز آشنا شويد. به طور كلي ژل ميكروسيليس بر اساس الياف، گيرش و محصولات شيميايي بكار رفته در آن دسته‌بندي مي‌شود. افزودني نام‌برده از نظر الياف به چهار دسته تقسيم مي‌شود. سيليكا ژل اليافي، ميكرو ژل اليافي، پاور ژل اليافي و نانو ژل اليافي.

دسته‌بندي اين محصول از نظر ميزان گيرش نيز شامل ديرگير، زودگير و نرمال يا گيرش عادي است. اين مسئله در واقع زمان گيرش اين ماده در بتن را ارزيابي مي‌كند.

اين افزودني بر اساس محصولات شيميايي نيز به دسته‌هاي مختلفي تقسيم مي‌شود. به طور مثال ژل‌هايي كه شامل نفتالين در تركيب شيميايي خود هستند، با نام سوپر ژل شناخته مي‌شوند. همچنين ژل‌هايي كه بر پايه كربوكسيلات هستند را پاور ژل مي‌گويند. از نظر روش توليد و حالت نيز اين محصول دسته‌بندي مي‌گردد كه اگر بخواهيم به اين صورت بيان كنيم بايد بگوييم شامل سه دسته پودر ميكروسيليس، ژل ميكروسيليس و ذوغاب ميكروسيليس هستند.

استفاده از ژل ميكروسيليس چه تاثيراتي در خواص بتن دارد؟

استفاده از اين افزودني، سبب بروز خواص منحصر به فردي در بتن مي‌شود. به طور كلي هر كدام از افزودني‌هاي بتن، خواص و تاثيراتي مثبتي در بتن ايجاد مي‌كنند و به همين منظور استفاده مي‌شوند. در ادامه شما را با تاثيرات و خواصي كه استفاده از ژل ميكروسيليس ايجاد مي‌كند، آشنا مي‌كنيم.

كاهش نفوذپذيري بتن

استفاده از اين ژل در بتن، سبب مي‌شود تا ژل با كلسيم هيدروكسيد واكنش دهد. اين واكنش سبب كاهش خلل بتن شده و در نهايت خاصيت نفوذپذيري در بتن به مقدار قابل توجهي كاهش پيدا مي‌كند.

مقاومت فشاري بتن

دومين تاثير استفاده از اين محصول، افزايش مقاومت فشاري در بتن است. به طور كلي بتن داراي مقاومت فشاري پاييني است. زماني كه از اين محصول در زمان اختلاط بتن استفاده مي‌شود، مقاومت فشاري بتن به مقدار زيادي افزايش ميابد.

كاهش درجه حرارت بتن

در زماني كه بتن‌ريزي در حالت حجيم صورت مي‌گيرد، ميزان سيمان و نسبت حجم به سطح زياد است. در چنين شرايطي مي‌توان به جاي بخشي از سيمان، از ژل ميكروسيليس استفاده كرد. اين مسئله سبب كاهش درجه حرارت بتن و در نهايت كاهش ترك‌هاي حرارتي در اين سازه مي‌گردد.

استفاده از اين افزودني خواص ديگري همچون افزايش مقاومت بتن، كاهش هزينه‌هاي مربوط به سازه، افزايش عمر سازه، كاهش خطر ترك خوردن، افزايش كارايي و مقاومت بتن را به همراه دارد.

نحوه استفاده از ژل ميكروسيليس چگونه است ؟

پس از آشنايي كامل با اين محصول، بهتر است با نحوه استفاده از ژل ميكروسيليس در بتن نيز آشنا شويد. همان‌طور كه پيش تر گفتيم، اين محصول به دو صورت ژل و پودر موجود است. بهتر است اين محصول را در حالت ژل خريداري كنيد. چرا كه نحوه استفاده از ژل ميكروسيليس در اين حالت راحت‌تر است. اما براي خريد اين محصول به صورت پودري، لازم است قبل از اختلاط با يك سوم آب تركيب شود. در اين صورت به صورت دوغاب به طرح مخلوط اضافه مي‌گردد. به طور كلي در صورتي كه اين محصول به صورت پودر مورد استفاده قرار گيرد، سبب هسته‌زايي مي‌شود. در نهايت منجر به كاهش كارايي ژل در بتن مي‌گردد. بنابراين براي جلوگيري از اين مشكل و كاهش دوام بتن، بهتر است براي استفاده طبق دستورالعمل گفته شده اقدام كنيد.

از آن‌جايي كه اين ژل در بسياري از مواقع سبب كاهش كارايي بتن مي‌شود، بنابراين بهتر است در كنار آن از انواع روان كننده بتن استفاده كنيد. پس از اجراي نحوه استفاده از ژل ميكروسيليس به صورت صحيح، عمل‌آوري سطحي بسيار مهم بوده و مي‌بايست با رعايت استانداردها انجام شود.

كاربرد ژل ميكروسيليس چيست ؟

از اين محصول در زمان ساخت مخازن و منابع بتني ضدآب، سازه‌هاي بتني مسلح و غيرمسلح، سازه‌هاي دريايي و كانال‌هاي آبي، سازه‌هاي سنگين، ساخت تونل آب، اسكله، پل، پاركينگ و... مي‌بايست به منظور افزايش مقاومت و كارايي بتن در كنار افزودني‌هاي ديگر استفاده گردد. بنابراين كاربرد ژل ميكروسيليس در مناطقي كه در مجاورت آب هستند اهميت زيادي دارد.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد افزودني ميكروسيليس در بتن به طور كامل صحبت كرديم. به منظور خريد انواع افزودني بتن و اين ژل، با شهر مفتول در ارتباط باشيد. شهر مفتول با سابقه‌اي درخشان در حوزه توليد و فروش محصولات مفتولي، انواع توري، توري پرسي، توري گابيون ، تيرچه، واتراستاپ، انواع افزودني بتن و... شما را در تجربه يك خريد مطمئن ياري مي‌كند. به منظور دريافت اطلاعات بيشتر و راهنماي خريد محصولات با شماره 37556-021 تماس بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۲:۰۵ توسط:shahrmaftool موضوع:

آب بندي بتن چيست ؟ انواع افزودني و روش‌هاي آب بند كردن بتن

آب بندي بتن چيست ؟ به طور كلي به منظور جلوگيري از نفوذ آب به بتن، مي‌بايست از محصولات و روش‌هاي مختلفي استفاده شود. استفاده از روش مناسب و همچنين نحوه اجراي اصولي آن در حين ساخت از اهميت زيادي برخوردار است. امروزه براي جلوگيري از نفوذ آب به بتن، از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌شود. به طور كلي به هر روش يا محصولي كه براي جلوگيري از نفوذ رطوبت به بتن و يا حركت و انتقال آب صورت گيرد، آب بندي بتن گفته مي‌شود. انواع روش هاي آب بندي بتن مي‌تواند شامل استفاده از واترپروف، گروت، ژل ميكروسيليس، چسب بتن و... باشد. به منظور آشنايي با اين مبحث، در ادامه در مورد انواع روش‌ ها و محصولات آب بندي استخر و بتن و همچنين علت و مزاياي آن صحبت مي‌كنيم.

آب بندي بتن چيست ؟

امروزه براي ساخت‌وساز هر سازه اي، از بتن استفاده مي‌شود. از آن جايي كه اين سازه به تنهايي داراي ضعف‌هاي زيادي است، به منظور جبران ضعف‌ها و افزايش مقاومت و كارايي آن، لازم است از افزودني‌هاي مختلفي استفاده شود. به طور مثال از روان كننده بتن و ترميم كننده بتن ، جهت ايجاد ويژگي‌هايي خاص در بتن استفاده مي‌گردد. محصولات آب بندي بتن در واقع استفاده از روش‌ها و افزودني‌هايي است كه به جهت جلوگيري از نفوذ و حركت آب در بتن و استخر مورد استفاده قرار مي‌گيرند. انواع روش‌ هاي آب بندي بتن متفاوت است. به طور مثال روش آب بندي استخر با استفاده از محصولات ويژه‌اي صورت مي‌گيرد.

علت آب بندي بتن چيست ؟

چرا به آب بندي بتن نياز داريم؟ علت آب بندي بتن چيست ؟ به طور كلي اين كار به دو دليل عمده صورت مي‌گيرد. اولين دليل جلوگيري از نشت يا هدر رفتن آب در مخازن و استخر‌ها است. از آن‌جايي كه منابع آب در دنياي امروز كم است، بنابراين مهم‌ترين علت آب بندي بتن جلوگيري از نشت و هدر رفتن آب در بخش‌هاي مختلف است. از اين رو نياز داريم تا با محصولات و انواع روش‌ هاي آب بندي بتن جلوي اين مسئله را بگيريم.

دومين علت براي آب بندي بتن، محافظت از بتن در برابر حملات شيميايي است. در واقع زماني كه بتن در مجاورت آب و خاك قرار گيرد، املاح موجود در اين دو عنصر سبب مي‌شود تا بتن آسيب ببيند. بنابراين براي جلوگيري از اين مسئله نياز است تا توسط محصولات آب بندي جلوي اين مسئله گرفته شود.

انواع روش هاي آب بندي بتن چگونه است؟

همان‌طور كه گفته شد، براي اين كار از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌شود. دو نوع روش كلي به منظور آب‌بندي بتن وجود دارد كه شامل موارد زير است:

  • آب بندي بتن اوليه: اين نوع آب‌بندي، در زماني صورت مي‌گيرد كه اول ساخت‌وساز هستيم و در زمان بتن‌ريزي اين كار صورت مي‌گيرد. در واقع آب‌بندي در اين زمان، بسيا مقرون به صرفه است.
  • آب بندي ثانويه: دومين روش براي آب‌بندي، آب‌بندي پس از بتن‌ريزي است. اين روش بر اساس اصول آب‌بندي غشايي صورت مي‌گيرد.

انواع محصولات آب بندي بتن

به طور كلي براي اين كار از محصولات مختلفي استفاده مي‌شود. انواع محصولاتي كه براي اين كار مورد استفاده قرار مي‌گيرد شامل موارد زير است:

  • آب‌بندي با عايق اكريليك تك جزئي
  • آب‌بندي با عايق اكريليك دو جزئي
  • آب‌بندي با ملات آب بند آني‌گير
  • آب‌بندي با پودر پليمري
  • آب‌بندي توسط كريستال
  • آب‌بندي توسط پليمر دو جزئي يا ملات واتر پروف
  • آب‌بندي توسط چسب بتن
  • آب‌بندي توسط عايق پلي اورتان
  • آب‌بندي توسط گروت

آب بندي بتن با واترپروف چيست ؟

يكي از محصولات آب بندي بتن ، واترپروف است. اين محصول نوعي ماده آب‌گريز است. در واقع بهترين و رايج‌ترين گزينه به منظور اجراي آب بندي در بتن، همين روش است. اين محصول داراي دو نوع پودري و مايع است.

آب بندي با گروت چيست ؟

محصول ديگري كه براي اين كار كاربرد زيادي دارد، آب‌بندي با گروت است. گروت نوعي ماده مقاوم است و به منظور نصب كاشي و سراميك استفاده مي‌شود. اين محصول معمولا شامل سه مدل اپوكسي، سيماني و پليمري است.

روش و مواد آب بندي استخر

همان‌طور كه گفته شد مهم‌ترين بخشي كه بايد آب‌بندي شود، استخر است. به منظور آب‌بندي ديوار و كف استخر لازم است از افزودني بتن و محصولات آب‌بندي استفاده شود. رايج‌ترين روش آب‌ بندي استخر ، استفاده از ژل ميكروسيليس است. اين ماده مصرف آب را به مقدار قابل توجهي كاهش داده و همچنين خاصيت پركنندگي دارد. استفاده از اين ژل سبب افزايش مقاومت بتن در استخر مي‌شود. همچنين سبب جلوگيري از ايجاد ترك‌هاي ريز مي‌شود.

دومين روش آب بندي استخر ، استفاده از چسب بتن است. چسب بتن سبب افزايش مقاومت بتن و بهوبد خواص آن مي‌شود. همچنين از بروز ترك و نشت آب به مقدار قابل توجهي جلوگيري مي‌كند. به طور كلي به منظور استفاده از هر يك از اين روش‌ها لازم است استانداردهاي لازم اجرا شده و توسط متخصصين انجام گيرد تا نشتي صورت نگيرد.

از طرفي علاوه بر دو روش فوق، روش اجراي واتراستاپ نيز براي آب بندي استخر رايج است. براي آشنايي بيشتر با واتراستاپ مي‌توانيد با كاربرد واتراستاپ در لينك درج شده آشنا شويد. در آخر استفاده از الياف بتن نيز در جلوگيري از نشت آب در اثر ترك‌خوردگي موثر است. چرا كه الياف بتن سبب محكم شدن ساختار شده و در نهايت مانع از ايجاد ترك و نشت آب مي‌گردد.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد اينكه آب بندي بتن چيست و چرا بايد انجام شود صحبت كرديم. همچنين ساير روش‌ هاي آب‌بندي بتن و استخر را توضيح داديم. شهر مفتول از جمله مراكز معتبر فروش انواع افزودني و محصولات آب بندي بتن است. اگر به دنبال خريد انواع چسب، محصولات آب بندي، الياف بتن، واتراستاپ و... با مناسب‌ترين قيمت و كيفيت هستيد، با ما در ارتباط باشيد. جهت ثبت سفارش از طريق سايت اقدام نموده و يا با شماره 37556-021 تماس بگيريد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۱:۱۲ توسط:shahrmaftool موضوع:

سيمان نسوز چيست ؟ كاربرد و ويژگي آن

سيمان نسوز يا پر آلومين چيست ؟ يكي از مصالح پركاربرد در صنعت ساخت‌وساز، سيمان است. اين محصول در ميان انواع مصالح ساختماني، كاربرد بسيار گسترده‌اي دارد. سيمان داراي انواع مختلفي است كه هر يك از نظر سرعت اجرا، سرعت سخت شدن، خاصيت شكل‌پذيري مقاومت و... با يكديگر متفاوت هستند. هر يك از آن‌ها نيز كاربرد خاص خود را دارند. سيمان نسوز كه يكي از انواع سيمان است، داراي ويژگي‌هاي متفاوت و خاص‌تري نسبت به محصولات مشابه است. اين محصول در برابر حرارت مقاومت بسيار بالايي داشته و به همين دليل به آن نسوز گفته مي‌شود. مقاومت در برابر خوردگي و فرسايش از مشخصات بارز آن است. به منظور آشنايي بيشتر با كاربرد، مشخصات و ويژگي سيمان نسوز با ما همراه باشيد.

سيمان نسوز يا پر آلومين چيست؟

سيمان نسوز كه با نام پر آلومين شناخته مي‌شود، از تركيب اصلي آهن آلومينا ساخته مي‌شود. به طور كلي در تركيب شيميايي اين محصول از اكسيد كلسيم، اكسيد سيليسيوم، اكسيد آلومينيوم، اكسيد آهن و... استفاده مي‌شود. در پاسخ به سوال سيمان نسوز چيست بايد بگوييم، اين محصول اگر با آب و هوا تركيب شود، حالتي سخت به خود مي‌گيرد. در نتيجه مقاومت آن افزايش پيدا مي‌كند. علت بروز اين مسئله، وجود آلومينو سيليكات كلسيم در تركيبات آن است. اين ماده پس از تركيب با آب، هيدرات آلومينات كلسيم توليد كرده و در نهايت منجر به ايجاد سختي در سيمان مي‌گردد.

يكي از كاربردهاي مهم اين محصول، افزايش سرعت گيرش در برخي تركيبات است. به طور مثال اگر به سيمان پرتلند يا چسبنده‌هاي مشابه افزوده گردد، سبب افزايش سرعت گير در آن مي‌شود. اكسيد آهن موجود در اين محصول، سبب تغيير رنگ در آن مي‌شود. در واقع هر چقدر مقدار اكسيد آهن بالاتر باشد، رنگ اين محصول قهوه‌اي يا خاكستري تيره است. در صورتي كه مقدار اكسيد آهن كم باشد، رنگ سيمان معمولا قهوه‌اي يا خاكستري روشن است.

ويژگي سيمان نسوز يا پر آلومين چيست ؟

اين محصول، از ويژگي‌هاي منحصر به فردي برخوردار است. همين مسئله سبب مي‌شود تا از سيمان‌هاي ديگر بهتر و پركاربردتر باشد. از جمله رايج‌ترين ويژگي سيمان نسوز طبق موارد زير است:

  • از جمله ويژگي سيمان نسوز ، مدت زمان گيرش آن است. به طور كلي اين سيمان در مقايسه با سيمان پرتلند مدت زمان گيرش بالاتري داشته و زودتر سخت مي‌شود.
  • بتني كه از سيمان نسوز توليد مي‌شود، داراي مقاومت مكانيكي بالايي بوده و در حرارت بالا همچنان اين مقاومت را داراست. بنابراين در برابر حرارت عملكرد مطلوبي دارد.
  • اين محصول در برابر مواد خورنده ديگر مانند مواد اسيدي و سولفاته و آب دريا داراي مقاومت بالايي است.
  • بتن‌هاي توليد شده از اين سيمان، مقاومت بالايي داشته و در برابر سايش و ضربه مقاومت هستند. بنابراين براي كفپوش‌هاي صنعتي معمولا از آن استفاده مي‌شود.

مراحل توليد سيمان نسوز يا پر آلومين چيست ؟

لازم است به منظور آشنايي بيشتر با اين سيمان، با مراحل توليد آن نيز آشنا شويد. در بيان مراحل توليد سيمان نسوز بايد بگوييم ابتدا سنگ آهن، با بوكسيت به مقدار مساوي تركيب مي‌شود. در مرحله بعدي، مواد حاوي آهن و سيليس به تركيب فوق افزوده مي‌گردد. پس از آن كه به طور كامل مخلوط شد، به كوره‌هاي مخصوص حرارت برده مي‌شود.

موادي كه در داخل كوره قرار گرفته‌اند، به طور كامل ذوب مي‌شوند. در نهايت اين مواد مذاب از كوره خارج شده و داخل ظرف مخصوص ريخته مي‌شود. پس از سرد شدن، وارد دستگاه‌هاي مخصوص خردكن شده و به قطعات ريز تقسيم مي‌شوند. به اين قطعات كلينكر گفته مي‌شود. كلينكرهاي توليد شده، مي‌بايست ريزتر شوند. در نهايت نيز سيمان پر آلومين توليد مي‌شود.

مزاياي سيمان نسوز يا پر آلومين چيست ؟

  • اين سيمان از مقاومت بسيار بالايي در برابر مواد شيميايي و خورنده برخوردار است.
  • توانايي تحمل درجه حرارت بسيار بالا را دارد.
  • در برابر آتش مقاومت بالايي دارد.
  • مقاومت فشاري آن بسيار بالاست.
  • يخ‌زدگي را كاهش مي‌دهد.

كاربرد سيمان نسوز چيست ؟

كاربرد سيمان نسوز ، به سبب ويژگي و مشخصات منحصر به فردي كه داراست، بسيار زياد و متنوع است. اين محصول از خاصيت ترموديناميكي برخوردار است. همين مسئله سبب مي‌شود تا قدرت چسبندگي بالايي داشته و در نتيجه به منظور محكم كردن آجرها نيز بتوان از آن استفاده كرد. در نهايت با كاربرد سيمان نسوز آشنا شويد:

  • توليد تجهيزات زباله‌سوز
  • ساخت دودكش
  • ساخت كف و ديواره كوره
  • ساخت كوره‌هاي تناوبي و تونلي
  • خشك كن كوره‌هاي سيمان

طرز استفاده از سيمان نسوز چگونه است؟

شايد بهتر باشد به منظور استفاده صحيح از اين محصول، با طرز استفاده از آن آشنا باشيد. قبل از استفاده از اين محصول، لازم است آن را به مدت چند دقيقه با يك همزن، مخلوط كنيم. براي مخلوط كردن از استانبولي بنايي استفاده كنيد. همچنين مناسب‌ترين همزن براي اين كار، كمچه است. در واقع اين روند را تا جايي ادامه مي‌دهيم كه ملات حالت خميري و خامه‌اي پيدا كند. غلظت اين مخلوط، به روش ماله‌كشي مي‌بايست تعيين گردد. اما مي‌توان به سبك غوطه‌وري هم آن را تركيب كرد. در اين حالت لازم است 5 درصد آب به تركيب اضافه كنيد. در نهايت براي اينكه آب تبخير نشود، لازم است درب ظرف را به طور كامل ببنديد.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد سيمان نسوز، كاربرد و ويژگي آن صحبت كرديم. در صورتي كه قصد خريد اين محصول را داريد، لازم است ابتدا با مشخصات آن به طور كامل آشنا شده و طرز استفاده از آن را بدانيد. همچنين اگر به دنبال فروشگاهي معتبر براي خريد سيمان نسوز هستيد، شهر مفتول معتبرترين فروشگاه فروش انواع مصالح ساختماني، محصولات مفتولي، افزودني بتن و... است. به منظور تهيه انواع مصالح ساختماني و خريد فرغون، پودر بندكشي، استانبولي، تخته بنايي، بشكه بنايي و... با شماره 37556-021 در تماس باشيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۰:۱۷ توسط:shahrmaftool موضوع: